Naturnära boende på Apotekare Reinholds väg
– nära service och universitet

 

 

Apotekare Reinholds gata ansluter till Gamla Teleborgsvägen 
Teleborgsreservatet bjuder på ett levande och rikt kulturlandskap på bara några hundra meters avstånd från bostaden. Folk har bott i området och brukat marken ända sedan stenåldern. Idag är den rika floran särskilt iögonfallande. På hagmark och fält växer slåttergubbe, ängsyra och vårbrodd. Vandra gärna stigarna från bostaden via vattentornet och Knutsgård upp till universitetsområdet så möter du mattor av maskrosor i brinnande gult liksom massor med fåglar. Törnsångare sjunger från hagtornsbuskage, entitor sitter i vildaplarna och områdets hasselbuskar lockar framåt höstkanten till sig den sällsynta nötkråkan. (Källa: Gröna Växjö, Växjö kommun)

 
Teleborgs vattentorn kallas också ekotemplet. Varför blir uppenbart om du ställer dig mitt under och säger något eller stampar med foten i marken. En kul grej att visa gästerna!

 
Trots att du bor naturskönt har du nära till service. Teleborgs centrum ligger på bekvämt promenadavstånd. Här finner du allt du behöver för det dagliga livet. Här finns bl.a. livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. Teleborgshallen är en anläggning med tre hallar där det bl.a. spelas basket och handboll.

 
Här ligger också Teleborg Centrum skola – en högstadieskola med musik- och fotbollsprofil. Skolan har 440 elever i årskurs 7-9. För de
yngre barnen finns Ljungfälleskolan med 335 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har också en internationell klass.

 

 
På bekvämt cykelavstånd finner du Linnéuniversitetet med sitt stora utbud av utbildningsprogram och fristående kurser. Universitetet bildades så sent som 2010 genom en sammanslagning av Högskolan i Kalmar och Växjö universitet. Totalt arbetar 2000 personer på universitetet som har ca 40 000 studenter. Forskningen håller hög nivå och har fått genomslag både nationellt och internationellt.
Om du vill ta dig in till Växjö centrum kan du cykla eller ta bil. Föredrar du att åka kollektivt har du bara ett hundratal meter till busshållplatsen vid vattentornet. Här går bussarna tre gånger i timmen från tidig morgon till sen kväll. Resan tar mindre än en kvart.